Nacht van de Academie

Afgelopen weekend 25 en 26 januari was er de ‘Nacht van de Academie’ op de kunst- en muziek academie in mijn stad Sint-Niklaas.

Vanaf zaterdagmiddag 12:00 waren er gedurende 12 uur doorheen de nacht non-stop evenementen tot de volgende dag 12:00.

Mijn medestudent Wilfriend en ikzelf namen deel aan de ‘1 uur exposities’ waarbij elk uur een nieuwe expositie startte van studenten van de academie.

'Digitale Golven' werken op de expo
'Digitale Golven' werken op de expo

Wilfried exposeerde 4 van zijn laatste nieuwe olieverf portretten terwijl ik 4 nieuwe houtskooltekeningen van mijn serie ‘Digitale Golven’ toonde.

We hebben ons allebei goed geamuseerd en genoten van ons 1 uurtje beroemdheid :p

Wilfried en mezelf op de expo
Wilfried en mezelf op de expo

Ik wil alvast Wilfriend bedanken voor het delen van zijn 1 uur tijdsslot en onze leraar Benny om dit mogelijk te maken.

Disegno - Expositie in de Academie

In de academie van Sint-Niklaas loopt de tentoonstelling ‘Disegno (Tekening) - De tekening als proces’.

Deze tentoonstelling bestaat uit 2 delen waarbij het tekenen als proces wordt weergegeven in al haar facetten - ‘het resultaat’ ( deel 1 ) en ‘de schets /het ontwerp als basis van een artistiek proces’ ( deel 2 ).

“Schetsen en ontwerpen vormen de basis van een artistiek proces. Ze illustreren de vaak boeiende zoektocht van kunstenaars en leerlingen. Ze tonen het proces dat voorafgaat aan het product. Toch kan de schets ook op zichzelf staan, als dagboekfragment of zelfstandig kunstwerk, in 2D of 3D. De intimiteit en kwetsbaarheid van de schets toont zeer mooi hoe een kunstenaar een bepaalde weg aflegt en tot het eindresultaat komt.

Het tweede luik wijden we aan schetsen van zowel hedendaagse kunstenaars als oude meesters, naast de schetsboeken en ontwerptekeningen van onze leerkrachten en leerlingen uit alle graden.”

In dit 2de deel worden ook schetsen van de leraren en studenten van de academie tentoongesteld. Waaronder 4 schetsen van mezelf uit de kunst serie digitale golven.

Me in front of my wall with works at the expo
Me in front of my wall with works at the expo

De tentoonstelling is te bezichtigen in de vierkante zaal van de academie en loopt van 6 april tot 19 mei 2019.

Academie Afstuderen 2018e

De jaarlijkse afstudeerexpositie van de academie van Sint-Niklaas was een groot succes. Meer dan 125 studenten studeerden af en toonden hun creatieve talenten in een verscheidenheid aan disciplines, materialen en media. Ik ben blij om aan te kondigen dat ook ik ben afgestudeerd en dat ik een overzicht van mijn tekeningen uit mijn kunst serie ‘Digitale Golven’ heb kunnen exposeren.

Bauhaus Expositie
Bauhaus Expositie

Ik ben blij om aan te kondigen dat ook ik ben afgestudeerd na 4 jaar modeltekenen. Deze richting was een zeer goede ervaring waarbij ik langzaam maar zeker mijn werken zag transformeren van standaard, grote, klassieke model tekeningen naar werken in mijn eigen kleine universum waarbij ik modellen combineer met mijn eigen thema’s.

Met deze expositie had ik de opportuniteit om een selectie te tonen van mijn werken uit mijn kunst serie ‘Digitale Golven’ welke de impact van de komende golven van technologie op de mensheid behandelt.

Graduatie Kunstwerken
Graduatie Kunstwerken

De expositie was een groot succes voor de studenten en hun leraren. Ik heb persoonlijk heel wat positieve feedback & appreciatie ontvangen van de vele mensen die goeiedag zijn komen zeggen… waarvoor dank.

De komende maanden laat ik de academie achter mij en neem ik een welverdiende vakantie … om eens na te denken over wat ik ga doen en om hopelijk wat te schilderen en tekenen …

Met artistieke zomerse groeten

Academie afstudeerprojecten 2018

De tijd vliegt als je plezier hebt. Ik zit momenteel in het 4de en laatste jaar modeltekenen aan de academie en ik studeer af.

Ik zal daarom deelnemen aan de afstudeertentoonstelling waar men alle werken kan bewonderen van alle studenten van alle disciplines.

Graduatie Expositie Banner
Graduatie Expositie Banner

Ik zal heel het weekend aanwezig zijn. Spring gerust eens binnen.